Az 5 legdurvább sminkbaki, melyet te már biztosan nem fogsz elkövetni

A neten keresgélve a legújabb 2015-ös sminktrendek után, biztosan nálatok is felbukkan egy-két nagyon vicces „fail” fotó. Sőt, rengeteg oldalon csokorba is vannak gyűjtve ezek a gyöngyszemek, viszont arra, hogy miként kerüld el ezeket a hibákat, nem adnak megoldást. Most ezekből hoztam el néhány kedvencemet, amik remélem számotokra is nagyon szórakoztatók lesznek.

1. Kontúrozás

A kontúrozást akár élő retusálásnak is nevezhetnénk, hiszen optikailag vékonyabbá, karakteresebbé varázsolhatja arcunkat. Ám ez csak akkor igaz, ha helyesen alkalmazzuk ezt a technikát, különben pont azt emeljük ki, amit éppen el szeretnénk kendőzni. Miután a számunkra megfelelő színű alapozót vékonyan eldolgoztuk, egy, maximum két árnyalattal világosabb és sötétebb termékre lesz szükségünk. Ez lehet akár krémes vagy por állagú. Arra viszont mindenképp ügyeljünk, hogy a szem alá folyékony korrektor kerüljön és semmiképp sem a pattanások elleni, mivel az kiszárítja a bőrt, így növelve a nem kívánatos ráncokat. És itt jön a legfontosabb rész: az éles határokat körkörös mozdulatokkal egy kör alakú alapozó ecset segítségével eldolgozzuk. Végül egy üde rózsás vagy barackos pirosítót használjunk a természetesség jegyében.

2. Highlight

Ennél a technikánál is használjunk mattító púdert a T-zónában, hiszen nem a faggyútermeléstől szeretnénk fényesek lenni. J-Lo sminkesei ezt sajnos az idei Golden Globe átadón úgy néz ki, elmulasztották. Ahhoz, hogy visszaadjuk bőrünk természetes ragyogását, használjunk fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó bázis krémeket vagy úgynevezett highlighter-eket. Utóbbiak lehetnek folyékony, krémes vagy por állagúak.

3. Ombre száj

A smink világában is egyre nagyobb divat az ombre, azaz a színátmenet. Én személy szerint nem rajongok azért, hogy a lehető legtöbb színt elsatírozzuk a szánkon. Az ajkainknak érzékiséget kell árasztaniuk, de egy fekete/kék/zöld/hupilila kontúr pont az ellenkezőjét váltja ki a hétköznapokban. A kifutókon, divatfotókon természetesen más a helyzet, ott mindent lehet. Ha mégis ragaszkodunk ehhez a trendhez, válasszunk a rúzsunktól kicsit világosabb árnyalatot, melyet az ajkunk közepén satírozzunk el. Ezzel a technikával optikailag dúsíthatjuk ajkainkat. Részesítsük előnyben a matt rúzsokat vagy szájceruzákat, mert azok mindig tartósabbak.

4. Csillogás

Főleg a téli időszakban és az ünnepek alatt részesítjük előnyben a csillogóbb sminkeket, ám egy esti, alkalmi viselethez is tökéletes tud lenni. Viszont nincs is dühítőbb, mikor az első pislogásnál az összes kis csillám lehullik a szemünk alá és beletapad a korrektorba, ahonnan csak a sminklemosó robbantja le. Ennek elkerülésére ilyenkor a szem sminkeddel kezdj, így könnyedén le tudod tisztítani a szem alatti részt. Ne felejts el szemhéj alapozót, vagy krémes szemhéjfestéket használni, majd sminkfixálóval rögzíteni. (A sminkfixáló SOHASEM a hajlakk! Ahogyan a hajunkat sem a ruhavasalóval vasaljuk. Ezután jöhet a már jól megtanult alapozás, kontúrozás.

5. Füstös szem

A füstös smink alapját mostanra nagyjából mindenki megtanulta. A szempillák tövénél a legsötétebb, majd a mélyítő vonalig szépen elsatírozva egy árnyékot készítünk. A krémes alap lehet ceruza vagy krémes szemhéjfesték is, amelyre aztán a por kerül. Ám azt még mindig sokan elfelejtik, hogy a kulcs itt is a satírozás, mint a kontúrozásnál, hogy az éles szélek eltűnjenek. Ehhez használj egy tömörebb, kerek fejű ecsetet – a szemhéjfestékekben található kis applikátor erre teljesen alkalmatlan. Nyitott szemmel is mindig vissza kell ellenőrizni, különben úgy járhatsz, mint Tyra, akinek a sminkese minden bizonnyal sötétben és csukott szemmel készíthette el ezt a csodát. Ha nem vagy elégedett a végeredménnyel, mosd ki az ecseted sebbenzinben, majd a tiszta ecsettel menj át újra a széleken. Az alsó pillasort pedig mindig kösd össze a felsővel a külső szemzugnál, ügyelve arra, hogy ne maradjon bőrfelszín a pillasorodnál.

+1

Ráadás kommentár nélkül. Az örök kedvenc TUSVONAL. Tessék gyakorolni!

Részletek

Szerző

pacsutaagi

Közzététel

Címkék

, , , , , , ,

További bejegyzések

Megosztás