Mitől próbasmink az esküvői próbasmink?

Az elmúlt években szerencsére nagy divat lett profi sminkessel elkészíttetni az esküvői sminket. Talán ez a tendencia az Instagram-nak és a Pinterest-nek is köszönhető, ahol a menyasszonyok szebbnél szebb alkotásokból inspirálódhatnak, hogy megtalálják számukra a tökéletes sminket. És itt jön a DE! Ezek a fotók mind túlzók, valamilyen képszerkesztő programmal vannak feljavítva, és sokszor csak részletfotók (egy szem vagy száj), nem a teljes sminket mutatják. Így mindenképp ki kell próbálnod, hogy álmaid sminkje vajon hogy fog állni Neked.

Ki legyen a sminkesed?

Az esküvői sminkelés egy bizalmi dolog. Legalább még 50 évig fogod nézegetni az életed nagy napján készült fotókat és biztos vagyok benne, hogy büszkén szeretnéd mutogatni még az unokáidnak is. Így nagyon fontos megtalálnod azt a sminkest, aki igazán Rád tud hangolódni és közösen megtaláljátok azt a sminket, amiben Te fogod viselni a sminket, nem pedig smink fog viselni téged. A sminkesek portfóliójában hamar elveszhetsz ezért azt tanácsolom, hogy a kiretusált esküvői sminkek mellett a werk fotókat is nézd meg, melyek a készülődés pillanatait mutatják.

Mikor legyen a próbasmink?

Szerintem a próbasmink tökéletes időpontja a jegyes fotózás. Ilyenkor tudod a sminkedet élesben letesztelni. A sminkesek mellett a fotósokra is érvényes, hogy ahány fotós, annyi stílus. Az elkészült, kiretusált fotókon vissza tudod nézni, hogy az esküvőd napján szeretnél-e még finom hangolni a sminkeden – legyen kicsit erősebb, gyengébb, stb. Ha mégsem lesz jegyes fotózásotok, akkor is mindenképp egy olyan napra időzítsd a sminket, mikor „történik valami” – lánybúcsú, vacsora a Pároddal vagy egy buli.

Próbasminken a sminkesednél

A legtöbb menyasszony az esküvői próbasmink alkalmával jár életében először profi sminkesnél. Így mindenkinek azt tanácsolom, hogy a próbasminkre hozzon magával inspirációs fotókat, hogy közösen megtaláljuk a stílusodat. Nemcsak a sminkekről, hanem a ruhádról, ékszereidről, az esküvői frizurádról, a csokrodról, dekorációról. Célszerű a próbára az esküvői ruhád színével megegyező felsőben érkezned és a frizurádat is hasonlóan elkészítened (pl. ha kontyot szeretnél majd, akkor fog össze a hajad). A próbán derül ki az is, hogy véletlenül nem vagy-e allergiás valamilyen sminktermékre, mennyire lesz tartós az a smink ha sírsz (bár a sminkesek tudják, hogy másnap hajnalig is kitart még a 40 °C-ban is, de nem baj, ha Te sem izgulsz majd emiatt). És a próbán tudod átbeszélni a sminkeseddel az esküvői készülődésed menetrendjét is, hogy hányan szeretnének még rajtad kívül sminket, hiszen erre is kell elegendő időt szánni.

Kedves menyasszonyok, próbasminkre fel! Hiszen nincs is annál örömtelibb pillanat, mikor belenézel a tükörbe és álmaid sminkjét látod viszont! 🙂

Részletek

Szerző

pacsutaagi

Közzététel

Címkék

, , , ,

További bejegyzések

Megosztás